länk till skorna

http://www.dinsko.se/Dam/Modeller/Sandaletter.aspx?art=244904
//Cissi

Tillbaka igen

Nu har jag inte skrivit på ett litet tag. Det har varit lite ont om tid så har känner inte att jag riktigt hunnit med ordentligt.

I går var det en bra dag. Jag hade min första körlektion i Linköping och körläraren var superbra. Jag tror verkligen att detta kommer gå vägen. Betalade mitt körlektionspaket med mina älskade guldtior. Det var exakt 410 stycken. Kändes sorgligt att skiljas från dem. Jag fick lön i onsdags också. Summan var en överraskning. Så igår var jag och handlade kläder för 900. Det mesta var faktiskt träningskläder. Så spännande var det.

Idag gick jag med Erika och Anna på stan igen och jag hittade världens snyggaste skor! 399:- kostade de. Lade undan dem till imorgon så får vi se om jag köper dem. Hittade ett par URsnygga chinos också. Jag har alltid varit emot chinos för jag har för stor rumpa. Men dessa.. Ljusgrå, superfina. Hmm. Kanske köper dem imorgon också. Byxor har man aldrig (nästan) för mycket av. Ska ju rensa min garderob alldeles strax så något kan man väl köpa? :)

Imorgon bär det kanske av till Norrköping. Ska hälsa på familjen och lämna in datorn på service. Igen. Äntligen händer det något. Hoppas att de kan laga den denna gång.

Puss och Kram!
//Cissi

Datakrångel

Jag har inte skrivit något på ett litet tag nu och det beror delvis på att jag har haft sjukt mycket att göra och delvis att min dumdator bara stänger av sig när man fösöker göra något med den.

Jag är nog nere i en liten svacka denna vecka. Känner mig lite lurad av jobbet men känner mig samtidigt lite utarbetad. Folk har lite svårt att ta ett nej ibland. Det blir svårt att få någon tid för sig själv.

Helgen har i alla fall varit trevlig. Karin kom ned från Gotland och hälsade på för att gå på Goldfever. Nerma kom också till Linkan från STHLM för att gå på Goldfever. Det bar en trevlig kravall, men jag var helt sjukt trött så jag var nog inget roligt sällskap.

Går och väntar lite halvspänt på att min andra lönespec ska komma. Jag vet hur mycket jag får från mitt ena jobb men inte från det andra. Att vänta på pengar är bara segt.

Usch vad osammanhängande allt blev nu. Jag låter det reflektera hur min insida känns.

Hoppas att ni har bättre koll ;)
//Cissi

Superdag!

Idag är det en bra dag. Jag gick inte så länge i skolan så jag hinner med att göra andra saker också. Ska jobba nu på em och ikväll kommer jag hinna plugga klart inför bg imorgon. Skönt när man har ett fungerande schema.

Jag vet egentligen inte varför det är en sån bra dag idag... Det beror nog delvis på vädret. Det var ljust när jag vaknade imorse och det är varmt och soligt. Vem blir inte glad av det menar jag? :D På fredag kommer Karin från Gotland och hälsar på. Igår städade Daniel lägenheten när jag jobbade hela em. Hur skönt som helst. Det är nog många saker som gör detta till en bra dag. Fick veta att jag får jobba en hel del i sommar också. Det var en lättnad. Jag är lite orolig att jag inte ska få ihop tillräckligt. Har ju inte någon som helst aning om hur mycket man tjänar på en månad som personlig assistent.

Om en vecka får jag min första lön som PA. :D Ingen aning om hur mycket det blir och jag vågar inte hoppas heller.

Juno tyr sig allt mer till oss. Nu har hon börjat sova hos oss på natten. Man vaknar helt plötsligt med en katt i ansiktet. Lite spännande. :P

Borde egentligen packa en väska som jag ska ta med mig till jobbet. Ska direkt till träningen efteråt så det blit lite stressigt, men jag överlever. :D

Om jag ska klaga på något så är det min dator. HATAR min dator just nu. Den bara stänger av sig hela tiden och tar en halvtimme (nästan i alla fall) att starta upp igen. Helt omöjligt att göra något av det! Hinner ju inte lämna in den heller. Måste lämna in den i Norrköping för de på Alina Systems lagade den sist och det är samma problem igen nu. Usch för teknik säger jag bara.

Nu vill jag ut i det fina vädret. Hoppa att ni alla har en bra dag :D

Puss och kram!
//Cissi

wohoo!

Nu har jag bytt körskola till en i Linkan så nu MÅSTE jag ha tid att köra. Jag ska sätta fart direkt och jag har bokat en dubbellektion och en enkel. Nu är det inte långt kvar innan jag har det där jäkla kortet i min hand. Innan sommaren säger jag bara. Innan sommaren!

Usch, väntan innan man ska gå till jobbet när det är mindre än en timme kvar är jobbig.. Borde egentligen vara hemma och plugga.. Men pengar är också viktigt. Speciellt om man ska klara körkortet en gång för alla :D

Nu kör vi så det ryker!
//Cissi

Vår!

Idag känns det verkligen som om våren har kommit! Eftersom att min cykel är trasig så gick jag till skolan. Man hinner ju se så mycket mer när man går... Hoppas det här fina vädret håller i sig. :D Ska plugga nu och sen ska jag och jobba. Lägger kanske ut lite bilder sen. ;)

Puss och hej!
//Cissi

Söndag... igen

Så var ännu en helg över. I fredags var det fredag den trettonde om någon nu har missat det. Jag märkte det klart och tydligt i alla fall. Jag jobbade ute i Lambohov på förmiddagen tillsammans med en av mina brukare och det var ett väldigt konstigt pass... Dit kom jag genom att cykla, motvind hela vägen och uppförsbacke nästan hela vägen. Dessutom underskattade jag min förmåga att cykla så jag var där ungefär tjugo minuter innan min brukare dök upp. På dagcentret hade de p-möte så jag blev förvisad till ett litet rum och fick sitta där och vänta i tills brukaren kom. Inte världskul direkt. När jag slutade kom brukarens färdtjänst och jag lyckades fjäska till mig lite snålskjuts med min cykel en bit på vägen. Han sa att han skulle släppa av mig nära stan, men jag hamnade vid ett öde Coop Extra någonstans helt öde ytan en aning om vart jag skulle. det hela slutade med att jag irrade omkring i Garnisonen och lyckades cykla i en rondell. När jag väl såg sjukhuset kunde jag orientera mig.

Efter denna pärs åt jag en supertrevlig lunch med Evin och det var en av de få saker som gjorde min dag genomlidlig. När jag kom ut från lunchen såg jag att min cykel fått punka... På bakdäcket.. :( Det var bara att lämna in den på vägen hem. Jag bad killen som skulle fixa punkteringen att fixa pakethållaren också när han ändå höll på och hela kalaset gick på sjuhundra spänn. Jag längtar verkligen efter att lönen ska komma...

På kvällen var det sektionssittning (vilket jag inte alls var sugen på ) med temat otur dagen i ära. Jag gick dit i en helvit klänning och låtsades att jag blivit lämnad vid altaret... Det funkade ju i alla fall. Ett stort tack till alla er som förgyllde min kväll. Jag vet att jag var väldigt tjurig innan jag kom dit, men det ordnade ni snabbt när jag trots allt dök upp :D Älskar er alla.

I lördags började jag jobba klockan tolv och har nu jobbat i tjugofyra timmar. Bra med pengar att jobba så länge på en helg. :D Såg tyvärr finalen i Melodifestivalen och jag lämnar det ämnet utab vidare kommentarer.

Idag har jag inga speciella planer, tänkte mest ta det lugnt kanske plugga och städa lite. Kanske till och med ta i tu med alla papper (ha inga för höga förväntningar nu älskling...). Juno har varit ensam i ett dygn stackars katten, för Daniel sov hos sina föräldrar i natt. Så när jag kom hem fick jag bära omkring på henne i nära en kvart. Hon har förresten fått ett nytt foder som hon hatar. Hon matvägrar och har gjort så i ett par dagar. Hon äter bara när hon är riktigt hungrig. Vi måste nog köpa det dyrare fodret om hon inte ger sig snart. Det är ju inte så att hon svälter men man ser tydligt vad hin tycker om detta nya foder.. Bestämd liten kisse det där.

I veckan som kommer ska jag jobba tre dagar (mån-ons) och på lördag är det dags för Goldfever. Det ska bli superkul! Måste nog plugga idag när jag tänker efter. Hinner nog inte med det annars. :/ På tisdag är det någon som har namnsdag, grattis i förskott! <3

Puss på er alla
//Cissi

Jobbigt på jobbet

Idag har det varit en riktigt jobbig dag rent psykiskt på jobbet och jag bävar inför imorgon. Mer än så kan jag nog tyvärr inte säga. Jag kommer ju hitta rätt imorgon bitti heller... Suck.

Jag var på Step Kondition idag med mina stammisar och det gick rätt bra. Jag var lite ur fokus eftersom att jag precis kom från jobbet...

Idag blir det ett kort inlägg för jag känner verkligen inte för att skriva något. Hela min dag förstördes av händelsen på eftermiddagen. Usch. Det låter kanske som jag ältar, och det kanske jag gör. Men det får ni ha överseende med. Bara denna gång.

En ny bild till bysttävlingen kommer imorgon. Nu sitter jag inte vid min egen dator...


Hoppas att er dag har varit bättre än min.

Puss

//Cissi

Fylleslag utan sprit

Igår hade vi en riktigt trevlig tjejkväll på Ghingis i stan. Vi var åtta stycken som åt mongolisk BBQ-buffé. Jag blev sjukt mätt och det kändes som om jag inte skulle behöva äta på ett par dagar :D Detta är något vi måste göra om. Vi betedde oss som om vi var fulla, men inte en enda drack något alkoholhaltigt till maten. Erika tog en massa bilder med min kamera. Här kommer några:



Idag har det varit en seg dag med dumma föreläsare som inte lämnar ut åhörarkopior och pratar alldeles för snabbt. Desstom känns det som torsdag fast det bara är onsdag. En bra sak är dock att jag idag har varit och lämnat blodprov för att bli blodgivare! Jag är nog en av de mest stickrädda människor som finns. Det är bara så himla otäckt. Men eftersom att jag ska bli sjuksköterska ser jag det som en personlig utmaning att lära mig stå ut med det. Jag hade tydligen jättefina blodkärl så hon bokade en blodgivartid på en gång, så den 30:e april ska de sticka mig ordentligt. Huuu.

Idag får Daniel tillbaka sin dator igen, efter att ha haft den inlämnad i nästan fyra månader. Sjukt illa att de inte kunnat laga den snabbare.

Eftersom att jag inte har fått några gissningar på vems byst det var jag hade bild på så kommer jag inte lägga upp en ny byst förrän jag får det.

Snart ska jag på BodyBalance med Erika och Yasmin.

Puss på er få som läser :P


//Cissi

Måndag

Idag har det varit en såndär lång dag igen. Började visserligen inte skolan förrän ett, men Erika ville luncha så jag var på Örat klockan elva. Vi tog igen lite förlorad tid och gick sedan upp till Clinicum och hade färdighetsträning. Det var inte så givande bortsett från att jag fick en himla snits på att sätta PVK på dockan. Vi missade första halvan av en improviserad genomgång och fick nästan skäll för det. Jag och Erika höll modet upp i alla fall och Madicken fick sig ett nyp i stjärten. ;)
 
Efter den mindre givande färdighetsträningen gick min basgrupp och jag hem till Jenny och hade trevligt mys med mackor, kakor och te. Vi kom dit vid tre, för vi skulle bara fika tillsammans och lära känna varandra lite bättre, men det resulterade i turneringar i Guitar Hero, Wii Sports och Mario Kart. Jag var bäst på Mario Kart men Madde spöade mig hälften av gångerna i Guitar Hero. Det blev inte bättre än att jag kom hem vid halv nio. Sjukt trevlig kväll dock, det är alltid roligt att lära känna människor ordentligt. Märta hade en sjukt snygg stil i boxningen på Wii sports, jag lyckades spela in det på mobilen, men jag vet inte om det går att lägga upp här, det är nästan värt det. :D

                                    

Madde följde med mig hem och hämtade fler Wii-kontroller så att vi kunde spela flera på en gång. Hon passade på att busa med min kissekatt Juno.  De gick riktigt bra ihop och nu vet jag var vi ska dumpa katten om hon blir alldeles för pestig. Såhär dags på dygnet är hon oförskämt pigg...

  

Imorgon ska jag och girlsen på Ghinis på kvällsbuffé. Jag ska inte äta på hela dagen, så att jag orkar äta mycket mer :D Vi är åtta som ska gå och det ska bli riktigt trevligt. Daniel gnällde idag på att jag aldrig är hemma nu för tiden, men det är faktiskt något han får stå ut med. Såg att han hade kommenterat ett blogginlägg anonymt. Moget älskling ;)
Här kommer en bild på älsklingen:



Och så har vi en Dagens fråga:

Vems uringning:



Halsbandet är en ledtråd.

Det var allt för idag!

Puss puss!
//Cissi

Dumma

Martin är dum. Daniel är knäpp. Tur att Challe söt, för annars vore min söndag helt åt skogen... Kanske lägger upp bilderna senare idag...  :)
//Cissi

Söndag

Idag är det äntligen en vilodag (inte för att det är just söndag, utan för att det är den första dagen på länge jag är helt ledig). Snart kommer visserligen Martin och Challe, men de ska bara plugga med Daniel idag. De har tydligen tenta i veckan som kommer. Stackars satar. :P

Igår var jag hos Emma och hade myskväll. Supertrevligt. Yasmin och Vickan också där. Träffade också en trevlig prick som Vickan hade med sig, men kan hon vara annat än trevlig med ett sånt fint namn ;) Emma är i alla fall mästare på dippar! Tre sorters chips och fem (tror jag) sorters dipsåser. Tur att jag tränade i fredags säger jag bara (Träningsvärken är kvar... Den har bara flyttat lite på sig). Hos Emma såg vi på en läskig film och en rolig film ("På andra sidan häcken"). Under den läskiga satt Vickan och höll händerna framför ansiktet hela (nästan) filmen och hoppade så fort det hände något. Under den roliga somnade Yasmin och Emma. Så bra betyg fick den filmen. Två av fem somnade. :D Erika var saknad igår, men hon valde bort oss för att istället skaka rumpan på Örat. Det var tydligen inte så mycket folk där, men så går det när man väljer fel ;)

Jag har fått reda på att jag ska ha min VFU (verksamhetsförlagd utbildning) i MOTALA! Fy fasen. Då måste jag ju pendla varje dag. En timme buss dit och en timme buss hem. Dessutom måste jag betala resorna själv. :( Jäkla skit. Av dem jag umgås med hamnade jag längst bort från Linkan. Dumt. Hoppas bara att jag slipper åka långt de andra terminerna.

Idag borde jag fixa alla papper som ligger på skrivbordet och skriker om att bli sorterade... Usch vad tråkigt att sortera papper. Det är ju bara räkningar och de påminner mig ju bara om hur lite pengar det blir kvar när man betalat dem..

Nu ska jag sätta fart med allt som behöver göras (vilket är ganska mycket, så det blir nog ingen vila idag).

Puss på er!
//Cissi

Visst ja

Förr eller senare kommer det komma upp en del bilder också. Jag ska bara orka lägga in dem på datorn först... :P
//Cissi

Stressigt värre

Phu. Nu är det äntligen lördagkväll. Sjukt mycket att göra denna vecka. Igår hann jag inte blogga alls. Var först och jobbade igår och sedan gick jag och tränade (mördande träningsvärk idag var resultatet) och hann med en sväng till Hemköp för att köpa lite ingefärarot till Emme som är hemma och sjuk. Efter det övertalade jag Daniel att skjutsa mig till Elin i Ryd. När jag väl kom dit ville jag inte gå hem. Så himla mysigt! Tjejgos och snygga killar på TV, godis, chips och världens sötaste kattunge. En kväll kan inte bli bättre. Superstort tack till min älskling som skjutsade mig dit och hämtade mig sent på fredagsnatten. <3

Idag har jag lyckats jobba i sex timmar trots att jag har en fruktansvärd träningsvärk (som jag nämnde tidigare). Det var inte så jobbigt som det kanske låter. Att träffa min brukare är alltid roligt :)

Nu ska jag snart till Emma för att medverka i ytterligare lite tjejmys. Jag har alldeles underbara vänner, bara så att ni vet det... Emma ska komma och hämta mig här och skjutsa mig hem till henne för att jag ska slippa åka bussen. Som den ängel hon är. <3 Yasmin, min trogna träningskompis, kommer snart hit så får vi åka både med Emma.

En annan sak också, min pappa skickade en vänförfrågan på Facebook alldeles nyss. Himla roligt tycker jag. Han skrev som meddelande: Får en gammal farsa vara kompis med? Min lilla pappa... :)

Jag har märkt att som nybliven bloggare går jag ibland och funderar över vad jag ska skriva när jag kommer hem. Sjukt irriterande! Vad ska jag göra det för? Så stor sak är det inte att blogga. Det är ju inte heller så att jag skriver om något superspännande direkt... Irriterande är det i alla fall.

Lycka till på matchen imorgon, Elin. :)
//Cissi

Seg torsdag

Det här bloggandet verkar ju faktiskt gå rätt bra. Frågan är dock fortfarande vad jag bidrar med...

Idag har det varit en stressig dag, började dagen med en tvättid klockan sju, sedan lämnade jag över den till Daniel, cyklade till skolan som började klockan nio på min trasiga cykel, hade basgrupp, köpte böcker på min halvtimmes lunch och sedan direkt till jobbet. Bra sammanfattning av dagen. Fick visserligen sluta en timme tidigare.

Nu sitter jag i min soffa och skjuter upp en tripp till affären. Det är inget roligt att handla själv. :(

Det blir ett konstigt inlägg idag, men jag har ingen direkt ordning på tankarna. Ser dock fram emot morgondagen med jobb, träning och Elin-mys!

Äsch, ska inte flumma mer nu. Ska tänka lite på en Nikon D90 istället...

//Cissi

Keep on dreamin'

Snart är det dags att gå till jobbet. Jag jobbar för övrigt som personlig assistent (PA) och har gjort det i två veckor nu. Har faktiskt två jobb som PA och denna vecka är det hos min manliga vän jag ska vara. Passet börjar klockan elva och jag ska nog sticka härifrån strax innan, så nu sitter jag egentligen bara och väntar på att tiden ska gå.

Igår räknade jag alla mina tior. Är nu uppe i 3 560 :- men det jag sparar till kostar betydligt mer. Jag vill ha en Nikon D90. Den kostar (utan alla halvnödvändiga tillbehör) ungefär 10 000. Men jag kämpar på. Nu när jag har jobb också kanske sparkapitalet kommer öka snabbare, vem vet? Dessutom måste jag lägga pengar på det jäkla körkortet. Blir ju aldrig klar. Jag körde ju upp i höstas med dåligt resultat. Sedan dess har min ekonomi inte tillåtit fler lektioner eller uppkörningar. Nu när jag blir lite rikare kanske det går bättre. Måste förresten ringa körskolan i em och boka lektioner. Har faktiskt fått pappsen att gå med på att betala tre till ("de absolut sista!")... Dumt att det ska vara så dyrt att skaffa något så viktigt.

Så summan av kardemumman: Jag vill ha en Nikon och jag vill ha mitt jäkla körkort. Körkortet är viktigare, men Nikon är roligare. Prioriteringen är rätt klar. Fasen också. Ni får hålla tummarna för mig att jag klarar mig denna gång på uppkörningen... Har förresten sett programmet "Sveriges värsta bilförare" och  jag är ju faktiskt bättre än många av dem, och de har faktiskt blivit godkända på uppkörningen! Jäkla vägverketgubbe...

Nu börjar det faktiskt bli dags för att gå till jobbet. För att kunna uppfylla alla min materialistiska drömmar så måste jag ju faktiskt ha en inkomst. Det säger ju faktiskt sig självt.

That´s all folks!
//Cissi

Insikten närmar sig

Jag har nu hunnit plugga klart för idag och börjar känna mig lite rastlös, så vad annat kan jag hitta på än att skriva i min blogg? Sitter och slötittar på House, som råkar vara en av de bästa serierna som går för tillfället. Han blir dock lite överröstad av grannen som spelar gitarr väldigt högt och inte så bra som man kunde hoppas...

Veckan som ligger framför mig kommer att bli rolig och händelserik. Imorgon ska jag jobba mellan elva och halv fyra, sedan ska jag åka hem, packa om och åka till gymet med Yasmin. Hon har nämligen lurat mig att prova på Step Kondition på Medley. Kommer nog vara död imorgon kväll, så jag kan lika gärna skriva nu. Torsdag är det tvättid, basgrupp och jobb och på fredag är det jobb, träning (BodyPump, och jag kommer dö igen...) och MYS (!) med Elin! Det ser jag verkligen fram emot! Måste hitta en bra film som vi kan se tillsammans. Hon vill se en läskig och jag vill kunna cykla hem i mörkret utan att göra i byxorna. Hon bor ända borta i Ryd och på vägen hem kör jag förbi en kyrkogård... Usch, det är den enda jag inte ser fram emot.

Daniel måste vara världens snällaste i alla fall. Just nu när jag läser om infektioner som förkylningar och feber så passar han på att få just en förkylning. Han gör verkligen allt för att jag ska få en så bra utbildning som möjligt. Nu kan jag ju öva omvårdnad på honom!! :D

Det känns fortfarande lite overkligt att jag har startat en blogg. Jag har ju ingen aning om vem som läser den. Det är faktiskt lite läskigt. Men jag tror inte att jag behöver lösenordsskydda den. Än i alla fall. Man kanske skulle ta och lägga ut lite bilder så småningom också.

Nu ska jag nog ge katten lite mat och börja fundera på refrängen för egen del...

Natti natti!
//Cissi

Välkommen till min nya blogg!

Så har även jag fallit ned i bloggträsket. Jag trodde helt ärligt att jag skulle vara den allra sista att starta en blogg, men så var tydligen inte fallet. Efter att allvarligt ha övervägt att starta en blogg i lite över en vecka har jag nu äntligen fått tummen ut bakdelen och nu faktiskt gjort det... Lite av ett antiklimax måste jag säga. Vad fasen ska jag skriva om då? Borde kanske börja med att presentera mig slog det mig precis.

Mitt namn är då Cecilia, men det är väldigt få förunnat att verkligen kalla mig det (och då menar jag verkligen få!). De allra flesta kallar mig Cissi. Jag pluggar för närvarande till sjuksköterska i Linköping och har inte kommit längre än till min andra termin. Bor tillsammans med Daniel, min pojkvän sedan snart 4 ½ år tillbaka. I vår lilla familj finns det även en liten katt som vi kallar Juno.

Nu har det redan tagit slut. Jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Borde egentligen plugga lite, har ju faktiskt basgrupp på torsdag och jag har inte börjat ta itu med allt jag måste läsa in tills dess. Fast det är ju helt klar mer spännande att fixa med denna nya blogg. Har inte insett tidigare att så många faktiskt skriver bloggar och att det finns så mycket att trixa med. Är nog inte så himla teknisk av mig så vi får se hur det går med detta. :)

Bara tanken på att det är basgrupp i övermorgon fick fart på idétorkan. Jag kan ju också berätta att jag kommer från Norrköping från början och har bott här i Linköping sedan slutet av mars förra året, så det blir snart ett år. Ett himla bra år har det varit också om man ska se tillbaka. Min familj måste jag ju också berätta lite om och den består egentligen av tre familjer: min pappas, min mammas och Daniels familj (och så har vi ju min, Daniels och Junos också, men den räknas inte här tycker jag). Har två helsyskon och två halvsyskon och jag är äldst av dem alla. Hehe.

Nu känner jag att kvaliteten börjar sjunka igen så nu får jag nog ge upp för denna gång. Kommer förhoppningsvis kunna upphålla ett jämt flöde av inlägg men det är inget jag kan lova. Vi får helt enkelt se om denna lust att blogga håller i sig. :)

Over and Out!
//Cissi
RSS 2.0