Glad!

Förresten är jag inte bara nervös. Jag är lycklig också. För jag råkar ha världens bästa sambo. Så det så.
//Cissi

Nervös!

Imorgon börjar Praktiken. Praktiken med stort p. Det är under denna praktik som vi på riktigt kommer få känna på hur det är att vara sjuksköterska. Jag kommer ha ansvar för minst två patienter. Paniken börjar sakta smyga sig på. Det känns som att jag inte kan någonting! Förhoppningsvis har något fastnat, men man vet ju aldrig. Huuu, det ilar i maggropen.
Min avdelning är väldigt specialiserad och jag blir nervös bara jag tänker på alla allvarlig sjuka patienter som ligger där och som kommer att få dras med mig. Jag känner mig inte redo! Snälla rädda mig någon!
//Cissi

Kontrakt!

Nu har vi skrivit på kontraktet! Wihoo! Underbart! Ikväll är det kravall som gäller och imorgon är jag ledig. Känns det underbart eller underbart?
//Cissi

=)

Hemma lite snabbt efter en skitbra föreläsning om omvårdnaden vid njursjukdomar. Väldigt intressant och lärorikt. Om en timme ska jag till veterinären med katten eftersom hennes öga rinner konstant. Igår hade hon ett litet sår också så jag tycker att det är bäst att vi kollar upp det.
Jag måste börja plugga till basgruppen nu. Har massor att göra till imorgon och jag hinner inte sitta något ikväll. Har visserligen förberett lite just inför den friska njuren men inte alls så mycket som jag vill få med. Som vanligt. Förbannade PBL.
//Cissi

Måndag

Sjukt lång dag. Började med en monstertenta, fortsatte med kårutbildning. Kom hem vid 6, åkte direkt till Maxi och handlade och sedan direkt hem och laga mat. Blääh. Jag har inte ens hunnit öppna böckerna till bg på onsdag....
//Cissi

Tentaångest

Imorgon blir det dagen då jag kuggar den första tentan på sjuksköterskeutbildningen. Bara så att ni vet.
//Cissi

Flyttstädar

Nu har vi börjat packa ihop alla saker och startat upp inventeringen av alla saker som finns i förrådet. Har redan slängt hälften av allt vi burit upp... Det känns faktiskt väldigt befriande!
//Cissi

Haahahaha!

Igår var jag hemma hos familjen Karlsson och åt middag. Daniels mammas "kusin" var där med sin man och sin yngsta dotter. Under kvällen flödade en del vin och det hela slutade att majapiraja fick en facebooksida. Lösenordet var hon den enda som inte kom ihåg när kvällen var slut. Ett citat: "Det är inte att jag är dum i huvudet som är problemet.... det är ålderns fel!". =D
//Cissi

Världens konstigaste fredag!

Jag hade ju sett fram emot att Emilia skulle komma på besök men när jag väl skulle åka till Norrköping så började strulet. Det hela började med att Max sa att han kunde skjutsa mig hem eftersom att han öndå skulle åka dit. Vi bestämde att han skulle komma vid tre. Klockan tio över fyra kommer han. Till saken hör att jag skulle hämta upp Emilia klockan kvart i fyra, i Norrköping. Tidsplanen har redan här skitit sig ordentligt. Jag hade bokat bord på en resturang klockan sex och började inse att vi kanske inte skulle hinna. Vi åkte hem till min pappa och lånade Åsas bil för att åka tillbaka till Linköping. Vi ringde Daniel och bad honom boka om resturangtiden till sju istället. Klockan tjugo över fem åkte vi från Norrköping.

Tjugo i sex stod vi vid vägkanten på motorvägen. Bilen hade helt plötsligt börjat låt konstigt när jag gasade, så jag försökte att släppa på gasen för att se om det blev bättre. Samtidigt ringde jag Åsa för att höra om bilen alltid hade låtit konstigt. Mitt under samtalet smällde det till i motorn två gånger och motorn börjar ryka kraftigt. Snart luktar hela bilen bränt och gasen slutar ta. Vi kör in mot vägkanten för att inte vara ivägen då vi tappar styrfart snabbt.

När vi stannat vid vägkanten hoppar Emilia snabbt ur bilen och börjar skrika att bilen brinner! Jag får panik för jag sitter fortfarande kvar i bilen när hon börjar skrika. Jag kastar mig ur, river ut hennes väska ur baksätet och börjar halvspringa från bilen, efter 10 meter inser jag att att jag glömde nyckeln i bilen och springer därför tillbaka. Pappa ringer strax därefter eftersom att mitt panikartade samtal med Åsa skrämt upp henne lite(!). Han säger att det nog vore bra att sätta upp varningstriangeln och sätta på varningsblinkersen. Jag måste då gå tillbaka till den krafitgt rykande bilen. När jag väl förstår vad som är triangeln av allt bråte som vanligtvis ligger i ett bagageutrymme så ska jag få ihop eländet. Efter mycket skruvande och vändande får jag ihop den men sätter den upp och ner. Jag hade tur att Emilia var med så att hon kunde visa mig vilket som var rätt håll. Det var faktiskt inte så lätt att se!

En timme senare kommer pappa och tittar på bilen. Jag har så hunnit ringa till försäkringsbolaget (vars receptionist pratade DANSKA!) och efter totalt en timme och tjugo minuter kom bogseringen och sedan fick vi skjuts hem. Jag hade då ringt resturangen ytterligare en gång för att boka om tiden till åtta. De skattade och önskade mig lycka till. =) Fy fasen vilken dag.

//Cissi

eeh

Jag vill inte lära mig, jag vill kunna direkt. Men inte statistiken. Bläh
//Cissi

Spännande fredag

Imorgon ska jag åka till Norrköping och hämta Emilia efter att hon slutat skolan. När vi kommer hem ska vi gå på mongolisk kvällsbuffé och äta och tjocka. Senare på kvällen ska vi på en födelsedagsfest hos Yasmin som fyller år imorgon. Grattis grattis!

Wiiie! Det kommer att bli SUPERKUL!
//Cissi

Wihoo!

Jag (okej, vi) ska flytta! Wiiiie! Lyckorus!
//Cissi

Statistik

Blääääääääh.
//Cissi

Solen skiner

Solen skiner både inuti och utomhus idag. Enda molnet på himlen inuti är att idag kommer det en tjej för att titta på katten. Det känns bara ledsamt.
//Cissi

Idag är en bra dag =)

Jag ångrar mig, idag är det en UNDERBAR dag. För gissa vad? Vi fick lägenheten!! Jippie! Svävar på moln!! :D:D
//Cissi

Waaaah!

Jag dör, på riktigt, jag orkar inte med pressen längre. Förbannade bostadskö. Om jag inte dör så exploderar jag i alla fall av spänd förväntan. Stressen blir mig snart övermäktig. Och allt det där. Jag vill veta NU NU NU NU NYSS!!!
//Cissi

ooooooooh!

Nu är jag nervös på riktigt. Ringde precis till stångåstaden för att höra hur vi ligger till. Sjuuukt spännande och otroligt jobbigt att inte få veta förrän onsdag.
//Cissi

Måndag.

Idag får vi reda på var i kön till bostaden vi är. Det är sjukt nervöst och jag vågar inte hoppas på att vi ligger först. Jag tror jag spricker av nyfikenhet. Måste ringa och fråga.
Uppdaterar senare.
//Cissi

Oooh!

Nu har vi tackat ja till en lägenhet! Hoppas bara att vi får den... Jag vill verkligen flytta. Hoppas hoppas hoppas...
//Cissi

lägenhetsletande

Vilken plåga. Poäng hit och dit, visningar, besvikelser, nya intresseanmälningar, poängen räcker inte, måste välja rätt, ångest i kvadrat. Bläh. Jag vill bara ha en bra lägenhet. Är det för mycket begärt?
//Cissi

Som att rycka av ett plåster

Jag säger det snabbt. Vi måste göra oss av med katten. Min allergi har börjat ta alldeles för stor plats och min kropp orkar inte mer. Jag tror att jag har hittat en blivande matte till Juno, men det kommer att bli svårt när jag måste låta henne gå. Det är ju min katt. Min älsklings-monster-bajskatt. Usch vad hemskt det känns.

För att göra saken sämre (eller bättre?) så har vi börjat kolla på lägenheter på allvar nu. Har lämnat intresseanmälan på några och i eftermiddag ska vi gå och titta på en. Det är inte den vi kollar på idag som vi helst vill ha, men den ligger på en god andraplats. Favoriten har inte perioden för anmälning av intresse gått ut för än, och vi har inte längre högst poäng. Det känns lite tungt för den verkar verkligen perfekt. :/
Nu är jag på bättringsvägen efter att ha varit sjuk i ett par dagar. Feber och snor. Kan livet bli jobbigare? Säkert. Men inte för mig just då.
Sitter och tittar på min katt. Om några månader är hon inte min längre. Det sliter i hjärtat.
//Cissi

Dåligt humör smittar

Dumma dumma dumma
//Cissi

Plugg

Imorgon är det basgrupp. Och det betyder att jag har MASSOR att plugga idag.. HUr mycket som helst faktiskt. Dessutom ska jag hinna med att baka till imorgon också. Tänk om det fanns fler timmar på ett dygn.
Blää. Tillbaka till plugget....
//Cissi

Fredag!

Nu har det gått en hel skolvecka. Känns helst sjukt konstigt mrn samtidigt som om ingenting har förändrats. Jag har (som vanligt) bestämt att jag ska ägna mer till åt att plugga, så vi får se hur det går. =)
Igår var jag på en supertrevlig lunch med Petra som äntligen hade tid att träffa mig. Det var verkligen på tiden. Vi har länge pratat om att träffas, men hon har varit festerist och haft tusen saker att göra. Igår fick vi dock ihop en lunchdate. Trevligt trevligt.
Jag hade också en den första basgruppen för terminen. Det verkar vara ett roligt och ambitiöst gäng. Handledaren har jag inte fått någon tiktigt rättvis bild av än så länge, så jag väntar med det utlåtandet ;)
Imorgon är det konkretiseringsmöte med styrelsen hela dagen och efter det är det dags för tentakravallen "On the rocks". Ser fram emot allting. Vi ska börja dagen med en hotellfrukost och sedan fortsätta med mötet. Verkar som att det kan bli en bra dag. På kvällen kommer jag förhoppningsvis att träffa en massa roliga människor. Exempel: Challe!
Alldeles strax ska jag in till stan och möta upp Daniel vid systemet. Vi ska ha en myskväll tillsammans och jag ska försöka att låta bli att plugga.
//Cissi
RSS 2.0