Huuu

Nu har jag fastnat igen. Vad kan man skriva om funktionshinder och deras sexualitet? Är det okej att åka utomlands och köpa sex? Är det rätt att utgå från att de inte kommer få någon som tycker om dem och vill ha ett romantiskt förhållande med dem? Vad ska jag skriva om? Hjälp!
//Cissi

Vem köper/säljer sex och varför?

Det är en av frågorna jag ska besvara till imorgon eftermiddag. Hur ska man ta reda på det? Jag har läst en del böcker (pocketböcker) som exempelvis 14 år till salu. Igår såg jag Lilja 4-ever med syftet att försöka förstå varför. I hennes fall är det kanske något som man i första hand tänker sig skulle vara bakgrunden till prostitution. Hon blev lurad hit (till Sverige) och utnyttjas mot sin vilja. Det är en hemsk, hemsk film. Lukas Moodysson gjorde den ruskigt bra och jag läste att den bidrog till att öka medvetenheten om prostitution och trafficking i Sverige. Bra där!

Jag funderar också på andra anledningar till varför man börjar sälja sin kropp. Visst, pengabrist kan vara en anledning men är det inte "vanligt" att man kan börjar sälja sin kropp för att försöka få tillbaka kontrollen efter ett övergrepp? Eller är det bara något jag fått för mig efter de skönlitterära böcker jag läst? Finns det andra anledningar som kanske är lite mer förekommande än andra?

En annan sak jag funderar över är också vilka som köper sex och varför. Jag kommer att tänka på en scen ut Lilja 4-ever när en man köpt henne och vill att hon ska låtsas att vara hans dotter som kommer hem från skolan. Kan det vara ett sätt att få utlopp för fantasier som skulle vara ödestigert om man uppfyllde i verkligheten? Eller är det ett sätt att utöva makt som man kanske inte annars har? Är det för att man inte kan få komma till på något annat sätt? Finns det även här anledningar som är mer förekommande än andra? Hur tänker man för att rättfärdiga ett sådant beteende?

Jag funderar mycket idag och ännu ett ämne dyker upp: varför är det olagligt att köpa men lagligt att sälja sex i Sverige? Det är lite konstigt egentligen tycker jag. jag läste också på RFSU att det är lagligt i exempelvis Tyskland. Hur rättfärdigar de den saken? Innebär det en större säkerhet för de som säljer? Varför har inte vi det, om det fungerar? Är det något man har tagit ställning till nyligen eller rullar vi bara på i gamla banor?

Som ni märker har jag en del att göra idag :)
//Cissi

Ensam hemma

Nu har Pillan och Daniel åkt hem till Norrköping. Jag sitter här alldeles ensam och ska försöka få så mycket plugg klart som möjligt. Det känns lite som ett nedköp, men det är smällar man får ta. Nu ska jag försöka fokusera.
//Cissi

Mmmm...

Nu har vi myst ihop oss lite. Lagat mat, kollat på film och bakat. Väntar nu bara på att citrongrottorna ska bli klara i ugnen.
Dessutom har jag fixat designen på Pillans blogg.
//Cissi

Förresten..

.. har jag varit duktig och diskat jättedisken som gått och väntat hela veckan. Får man lite applåder?
//Cissi

Ny dag, nya tag

Nu är vi hemma igen. Pillan sitter och räknar matte, Daniel sitter och gör någon skolsak på datorn och jag känner pressen att göra lite jag med. Ska börja på basgruppsfallet till på måndag. Det är verkligen på tiden. Det är intressant, denna gång handlar det om prostitution. Jag vet inte riktigt var man ska leta information om det, men det löser sig nog... :)
//Cissi

Till nyheterna

Det jag skulle skriva, innan jag fick för mig att ändra om designen, var att det nu var bestämt att Pillan ska komma med på lördag. Hon har dessutom fått en iPhone. Den lilla härmisen. ;) Jag kände mig nästan tvungen att byta design eftersom att hennes blogg har samma design som min hade (för en kvart sedan!).

I morse var den värsta morgonen på länge. Jag hade fått för mig att jag började halv två på eftermiddagen och tänkte därför ta en hel del plugg under för förmiddagen. Tanken var alltså att jag skulle gå upp med Daniel och sedan sitta koncentrerat med näsan i böckerna. Så blev det inte. Av någon anledning kollade jag upp när jag började och insåg att jag i själva verket började klockan halv nio! Klockan var då tjugo i åtta på morgonen. Panik! In i duschen, be Daniel göra en macka, försöka samordna så att jag kunde få skjuts, försöka hinna skriva ut papper till basgruppen, försöka komma på vad jag hade glömt. Men jag hann. Det var till och med en lyckad basgrupp. Som tur var hade jag läst en del innan. Phuu. Nu är det skönt att allt är över.


Borde gå och packa väskan och slå in presenter. Daniel kommer snart och då ska vi till Norrköping på födelsedagskalas!
//Cissi

Jag är så nöjd, så nöjd!

Tänk att lilla jag klarar av att koda min egen blogg! Jag orkade inte göra allt, men lite personlig touch tycker jag nog att den fick.

ÅÅh, så fiint!
//Cissi

Kolla kolla!

Helt oväntat bytte jag design på min blogg!
Den var ni inte beredda på! Haha!
//Cissi

Dålig uppdatering

Det är bara när jag är uttråkad och inte vill plugga mer som jag kommer på att jag kan blogga... Det är ju inte optimalt.

Nu sitter jag och läser in mig på sexologin. Det är stort och komplext och inte alls lika spännande som jag trodde. Det förstör ju alltid att överanalysera saker. Som tur är håller denna del bara på i två veckor och nu har snart en vecka gått. Det är inte långt kvar, håll ut!


På fredag ska vi till Norrköping och fira en blivande 18-åring. Jag känner mig inte alls gammal, inte alls. Sedan kommer förhoppningsvis Pillan med oss tillbaka söderut på lördagen. Mellan allt måste jag hinna med mitt plugg. Kör på bara, rapport, basgrupp, föreläsningar.


Nu måste jag fortsätta. Hoppas att ni har det roligare än vad jag har...
//Cissi

Ojojojoj

Nu blev det ett långt uppehåll. Jag har inte orkat uppdatera och tiden går fort när man har roligt.

På måndag är det dags att påbörja den sista halvan av utbildningen. Termin 4. Det börjar bli dags att fundera på vem man ska skriva C-uppsatsen med och vad man vill skriva om. Denna termin kommer vi läsa om sexualitet ur olika perspektiv. Mamma kommer bli överlycklig. Det känns helmysko att börja den sista halvan av utbildningen. Jag har ju ändå läst i tre år nu.


Vad kan man skriva mer? Det har hänt tusen saker sedan jag skrev sist. Jag har köpt en ny mobil och jag har haft sönder en hallspegel två gånger.


På söndag fyller Daniel 21 år. Lilla vännen. Hoppas att han blir glad för presenten jag har fixat.


Jag har börjat fundera över vad jag ska arbeta med i sommar. Det är lite tidigt men man måste börja någon gång. Ingen stress här inte.


Sämsta inlägget någonsin. Jag kanske borde börja fundera på att lägga ned bloggen? Är det ens någon som läser den?
//Cissi
RSS 2.0