Snart snart snart

Imorgon börjar dagen med en körlektion. Igen. Jag har lagt alldeles för mycket pengar på detta körkort. Vet inte riktigt om det är värt alla pengar, men vad gör man? Betalade ytterligare 2280:- till Linköpings trafikskola. Hoppas det räcker så.

Idag har jag varit på läkarnas öppna mottagning i två timmar. Mycket att se och lära sig. Tur att jag inte ska bli läkare, skulle aldrig klara av att lära mig sådär mycket...

Lördagens sjukHUsfest var rolig men lägenheten var full av popkorn på alla möjliga ställen när vi kom hem.

Söndagen sov jag bort. Ögonen var svullna av all pollen (igen). Borde nog egentligen söka vc för att få starkare antihistamin, men jag vet ju att jag bara kommer att bli trött av de starkare medicinerna. Är det värt det? Det är frågan.

Nu ska jag skriva i min loggbok och kanske ta något att äta.

Peace out
//Cissi

Sol, sol, underbara sol

Idag är det ett sånt underbart väder att man kan tro att man nästan drömmer!

Nu har jag gjort en vecka av praktiken och livet är underbart. Alla är supertrevliga och gör sig verkligen besväret att se till att vi får ut så mycket som möjligt av dessa 14 dagar. Kungsgatans vårdcentral, stor guldstjärna till er!

Idag har jag varit en sväng på stan och ätit med Erika, Yasmin, Jessie och Daniel. Sedan gick vi runt lite och köpte en massa kläder. Jag fick lön denna månad också, så jag kände att jag kunde unna mig litegrann. Eller rätt mycket faktiskt. I vanliga fall skulle jag aldrig (!) köpa en tunika för 300:-

Ikväll är det sjukHUsfesten och vi ska ha förfest innan. Har egentligen inte någon större koll på vilka som kommer hit, men det blir nog bra ändå. :)

Igår var det tackfest för Nolle-P, men mina ögon bestämde sig för att svullna upp så jag såg ut som ett levande helvete. Skitilla. Så jag fick fint stanna hemma. Inte mycket att välja på tyvärr :(

Nu ska jag plocka in mina nya, fina kläder i garderoben. :D
//Cissi

Onsdag

Jag verkar ha problem att hitta rubriker för onsdagar :)

Idag har det varit en rolig dag på praktiken (igen). Har både fått sticka och ta btr och puls samt sett en hel del sår och konstigheter. Emma fick dock det lite roligare än mig för hon fick ge en im injektion och hålla en nästan nyfödd bebis! Najsigt!

Daniel är fortfarande det bästa jag vet. Idag fick jag rosor :D Keep up the good work, darling!♥

Katten sov på mig när jag somnade på soffan nu på kvällkanten. Mysisen. Hon kanske inte är så illa i alla fall. Fast hon väcker en mitt i natten och vill ha mat. Igår åt hon upp en halv grillad laxfilé när vi var i stora rummet och åt. Bajskatt. Nu ligger hon vid mina fötter i soffan och ler mot mig.

Kom på att jag fyller år om 13 dagar. Skumt.
//Cissi

Ännu en dag...

.. har gått och jag är jättehungrig.
//Cissi

Trött

Sedan jag skrev sist har jag hunnit ha tenta, dragit hem en full och jobbig Daniel från en fest, haft en bakisdag och börjat min VFU på Kungsgatans VC.

Nu sitter jag med huvudvärk och vill bara dö. Inte riktigt dö kanske, men i alla fall stanna tiden och sova bort en hel dag.

Visst ja, jag gillar inte skilsmässoföräldrar. Ibland blir de bara för mycket, till och med för den mest härdade.

Bajs bajs bajs.

Det värsta var att det var kul på VFU:n men jag orkar inte glädja mig åt det nu
//Cissi

Jag...

... vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte!!!
//Cissi

Onsdag

Imorgon är det tenta, eller praktisk examination som man tydligen ska säga. Känner mig faktiskt inte förberedd, men det kan ju bero på att det är så luddigt uttryckt vad vi egentligen ska göra. Äsch. Förra terminen var det tydligen bara 3 som kuggade och de gjorde katstrofala fel. Det hoppas jag att jag kan klara mig från.

Snart, eller i alla fall relativt snart fyller jag år och som vanligt är det inget jag ser fram emot. Det blir bara jobbigt med alla familjer som inte kan komma överens. I år har jag praktik på min födelsedag också. Känns ju mindre roligt. :( Daniel ska tydligen bort när jag ska "fira" födelsedagen på lördagen. Känns mindre bra.

Nu borde jag sätta igång med pluggandet, ska på handledarmöte i eftermiddag så jag måste se till att vara rätt klar tills dess.

Puss och kram!
//Cissi

Bläh

Förkyld, punka på cykeln och stökigt hemma. Kan det bli annat än pizza till kvällsmat?
//Cissi

Annandag Påsk

Så var det dags igen för lite blogg igen.

Påsken har varit hektisk som vanligt när man har många familjer att besöka. I onsdags morse lurade Emilia mig ju att springa och vilken benhinneinflammation jag fick! Det hade jag faktiskt inte alls väntat mig. Men det var så irriterande att jag stack till gymmet på torsdagen på morgonen efter min körlektion klockan 7:05. När jag kom hem efter det sov Daniel och Emilia fortfarande så jag hoppade lite på dem sedan gick jag till Clinicum i några timmar.

Torsdag kväll åkte vi till pappas house där vi firade en liten påsk. Hannes växer bara mer för varje gång, och Theo blir bara mer och mer söt. Han har för övrigt gett mig förkylningen som jag vaknade med imorse. Bajsunge.

Fredag eftermiddag åkte vi till Daniels familj och åt kräftor och grillat (kött). Vi sov där en natt och på lördagsmorgonen skjutsade Daniel mig till jobbet i Linkan. Jag började klockan elva så det blev en liten sovmorgon i alla fall.

Söndag, när jag slutat på jobbet åkte jag direkt till gymmet och körde kondition och styrka i en timme isch med Erika. Vi tränade idag också, från halv tolv till tre. Nu har jag ont i hela kroppen och hade feber för någon timme sen. Inte bra. Det var väl den ökade cirkulationen när jag tränade som gjorde att förkylningen spreds i kroppen snabbare.

Imorgon ska vi ha B-HLR och jag känner mig inte speciellt förberedd. Det kommer nog bli roligt och gå bra i alla fall. Ska gå in på ITS och kolla schemat en sista gång, bara för att vara säker på att det är imorgon bitti. Ska ha körlektion också, men den är inte förrän på eftermiddagen.

Puss och kram!
//Cissi

Onsdag

Nu börjar jag få in rutinen igen :)

Igår kom Daniels småsystrar hit och hälsade på. Emilia och Hanna har Påsklov och hade lust att komma och hälsa på sin storebror. De sov här i natt och Emilia ska sova är en natt till. Roligt!

Igår var jag med tjejerna och grillade korv i Trädgårdsföreningen. Sjukt trevligt. Var inte så himla varmt bara. När solen gick ned strax efter sju försvann all sommarvärme. Ett gäng inkompetenta killar fick ta över vår engångsgrill efter oss då de lyckades ta kål (haha, ordvits!) på sin egen. Stackars pojkar som inte kan tända en grill..

Idag skippade jag faktiskt föreläsningarna för att kunna umgås lite med flickorna. Emilia och jag var faktiskt ute och sprang imorse, strax efter nio. Najsigt värre. Konditionen var inte som den skulle tyvärr. Men det var sporrande att komma iväg! :D

Imorgon ska jag först ha körlektion 7:05, sedan har jag planerat att köra ett pass på gymmet, efter det ska jag till Clinicum och träna inför tentan. Sen ska vi till hemtrakterna för att hälsa på våra familjer under påsken. Stressigt men det löser dig nog. Måste bara hinna packa för två dagar och se till att komma ihåg att fråga grannarna om de kan titta till katten när vi är borta. Daniel ska ju sova i Norrköping tre nätter och jag ska jobba lördag natt. Stackars katten får ju vara jättemycket själv. Daniel säger att katten klarar sig bra och han vet kanske bäst i detta fall, men jag kan ju inte låta bli att tycka synd om henne.

Daniel och Emilia sitter och tittar på handboll och är jättesociala så jag får blogga istället.

Puss och kram!
//Cissi

Usch

Idag är det världens finaste väder, men mitt huvud värker och det känns som om det kommer att explodera. Bajsbajsbajs. Jag antar att det är nästa steg i denna irriterande förkylning som fått grepp om mig. Läste idag att D-vitaminbrist kan vara en anledning till att man blir förkyld. Borde sitta i solen och samla D-vitamin, men ljuset gör huvudvärken bara värre.

Om man ska var lite positiv så är det faktiskt en bra dag också. Jag fick ett mail av Academic work som undrar om jag vill jobba på stället som jag jobbade på förra sommaren. Det skulle vara superbra om jag nu inte får jobba så mycket på stället jag räknat med. Kul att få jobberbjudanden som man inte ens sökt. :D

Daniel är i Norrköping i natt och ska lana (vet inte ens om det stavas så...) och kommer inte hem förrän imorgon. Det är då tänkt att jag ska spendera min kväll med Erika, men denna förbannade huvudvärk vägrar släppa taget om min hjärna. Hon ska sova här oavsett för sånt här tjafs orkar jag faktiskt inte med. Men någon simtur blir det nog tyvärr inte idag. Jag som ville simma... Hoppas att jag kan ta mig dit för lite solande i alla fall. Bajsbajsbajs.

//Cissi

Sjukplugg

Idag är jag sjuk. bajsbajsbajsbajs. Orkar inte vara förkyld. Det finns ingen tid alls just nu faktiskt. Ha alldeles för mycket att göra. Idag måste jag plugga, baka och diska. Och sen plugga lite till.  Bläh. Tur att det var en bra start på dagen i alla fall...
//Cissi

Mmm...

...Bosses... Mmm...
//Cissi

Plugg

Känner ett behov av att plugga, men var finns tiden och motivationen när man behöver den som mest?

Jag vill vara rik.
//Cissi

Jag saknar något...

... men vad?
//Cissi

Äntligen fredag

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen. Konstigt att jag inte fått in skrivrutinen än... Så kan det vara..

Det har hänt en hel del sen sist och jag kan väl börja med att berätta att jag köpte byxorna men inte skorna till Erikas stora förtret. :P

Jag var på SSKålintervju igen i måndags och fick svaret igår. Jag kom inte med. Det i sig var ingen stor grej alls. Det som var värre var att alla andra, förutom Erika då, som jag umgås med kom med i SSKål. Anledningen till att jag inte kom med kändes ju inte heller superbra. Jag var en "ledartyp", och de tyckte därför att jag skulle söka nästa år istället. Men då tycker jag att halva grejen är förstörd. Då kommer jag gå termin fem och inte ha långt kvar på utbildningen. Dessutom kommer ju de flesta, som jag umgås med, redan ha gjort sitt festeriår. Inte så roligt att det blev såhär. Men det är så det är och nu kommer jag ju kunna jobba så mycket mer i höst och i sommar istället.

Jag lämnade in min dator förra fredagen. I måndags ringde de och sa att den var klar. Eller så klar som den kan bli. Han trodde nämligen inte att den skulle leva så länge till. :( Kretskortet hade blivit skadat av att datorn var för varm för att fläkten inte fungerade ordentligt. Vilket skit, tyckte jag, det är väl bara att byta? Men se det var det ju förstås inte. Kretskortet hos en bärbar dator var tydligen något av det dyraste och ett nytt skulle gå på ungefär 4000-6000:- och då kan jag lika gärna köpa en ny dator. Han som ringde sa just det, att det var dags att jag börjar titta efter en ny dator om jag vill ha en bärbar.

Eftersom att jag ändå hade tänkt köpa en ny dator så småningom hade jag redan börjat förhandla med Daniel om han ville köpa min dator billigt så att han kunde plocka isär den eller göra vad han ville med den. Han skulle köpa den för wn tusenlapp eller så. Men efter detta sorgbesked från reparatören bestämde jag mig för att jag inte kunde ta betalt med gott samvete. Så Daniel fick datorn. Jag behöver egentligen pengarna till en ny dator med mitt samvete är större än vad mitt behov av pengar är. Som tur är tycker jag.

I onsdags fyllde Erika och Jessica år. Vi fixade ihop värsta överraskningskvällen åt dem, med en runda på stan med olika deltävlingar om vem som blev det bästa födelsedagsbarnet. Mer att läsa om detta finns på Erikas blogg: www.metrobloggen.se/nurse2be.

Igår efter bg åkte jag, Daniel och Challe till IKEA för att göra våra plånböcker lättare. Vi kom hem från Tornby med två stora kassar IKEA-saker, ett klösträd till katten och lite smått och gott från ICA Maxi. I djuraffären fick vi litenyttigt kattgodis till katten som var bra för tänderna och så köpte vi två leksaksmöss i läder. När vi kom hem skulle vi åka direkt till Norrköping för att hinna hämta ut datorn innan det stängde och dessutom hälsa på Daniels familj när vi ändå var i stan. Därför plockade vi bara in kylvarorna och lät allt det andra stå. På kvällen då vi kom tillbaka från Norrköping hade katten tuggat sig igenom alla påsar som fanns, allt från plastförpackningar till kuddar till påsen med kattsanden. Hon hade dessutom hittat allt godis, ätit upp det, hittat mössen och tagit dem med. En av dem hittar jag inte ens och den andra saknar en svans. Efter bara tre timmar!! Jäkla katt säger jag bara. Sjukt onödigt av henne att göra så och sjukt onödigt av mig att bli så sur, men det blev jag i alla fall.

Idag har vi haft seminarium på förmiddagen och på eftermiddagen har jag varit på ett medarbetarmöte på jobbet. Det gick bra och när jag kom hem var jag helt sjukt trött. Jag vet inte varför, det måste nästan vara att jag haft en så hög grundstressnivå att kroppen tillslut inte orkar mer. Jag somnade därför på soffan och sov  i kanske en och en halv timme. Plus/minus för jag vet inte exakt när jag somnade. När jag vaknade hade Daniel värmt mat åt mig och dukat åt mig i soffan. Han är världens bästa. ♥ Sen, för att göra saken bättre, kom glassbilen så jag sprang ner och köpte en liten (stor) påse med glass... :D

Nu sitter han och spelar Guitar Hero III och jag sitter och önskar att jag orkade gå och lägga mig. Ska kanske uppfylla den önskningen... :)

En god natt till er alla (Hoppas att inte Per ringer i natt igen, vad fan ville han egentligen?)

Puss och kram!
//Cissi
RSS 2.0